4 + 2 za Norwegian Cruise Line

Fincantieri je prejel naročilo iz norveškega Cruise Line Holdings Ltd za izgradnjo 4 novih potniških ladij naslednje generacije z možnostjo za dodatni 2, za blagovno znamko Norwegian Cruise Line (NCL). Vrednost vsake ladje je približno 800 milijonov evrov z dostavami od leta 2022 do leta 2025 oziroma do leta 2027.

Cassa Depositi e Prestiti (CDP) in Sace, sta odigrali ključno vlogo pri uspehu in odločitvi lastnika plovil, kar nudi Fincantieriju možnost, da ponudi privlačne tehnične, komercialne in finančne pakete.

Te ladje bodo tvorile hrbtenico prihodnje NCL flote, pri čemer je približno 140.000-tonsko plovilo dolgo skoraj 300 metrov, in sprejme 3.300 gostov. Vrstni red temelji na projektu prototipa, ki ga je razvil Fincantieri, kar povečuje konsolidirane značilnosti pri podpisu ponudbe NCL. Poleg tega se je potrebno osredotočiti tudi na energetsko učinkovitost, z dvojnim namenom optimizacije porabe goriva na morju in zmanjševanje vplivov na okolje, skladno z vsemi najnovejšimi predpisi na tem področju.

“Ta nova vrsta ladij bo nadaljevala uspešno blagovno znamko Norwegian Cruise Line” je dejal Frank Del Rio, predsednik in izvršni direktor Norwegian Cruise Line Holdings Ltd.

Giuseppe Bono, direktor Fincantieri je dejal:

“Ta izjemen rezultat nam omogoča, da vključimo novo prestižno stranko v naš portfelj. Zelo smo ponosni na projekt za te ladje, ki smo ga razvili znotraj in smo ga predstavili lastniku ladje”.

Norwegian Cruise Line Holdings je eden izmed najboljših podjetij na področju križarjenja na svetu. Poleg NCL, imajo še znamke Regent Seven Seas Cruises, katerim je Fincantieri dostavil v Sestri Ponente (Genoa), ultro-luksuzno ladjo “Seven Seas Explorer” leta 2016 in sedaj gradi sestrsko ladjo z dobavo v letu 2020 v Anconi, kot tudi Oceania Cruises, za katere so zgradili v Sestri Ponente (Genoa) “Marino leta 2011” in “Riviero leta 2012”.

Vir : fincantieri , foto : © Norwegian Cruise Line

Similar Articles

Dodaj odgovor

Na vrh