Baleària naročila dva nova trajekta

Baleària je dosegla dogovor z italijansko ladjedelnico Cantiere Navale Visentini za izgradnjo dveh trajektov z motorji na dvojno gorivo. Trajekta bosta merila v dolžino 186.5 metra, na krov pa sprejela 810 potnikov in 150 avtomobilov. Prostora za tovor naj bi bilo 2.180 metra. Celotna naložba teh inovativnih trajektov bo 200 milijonov evrov. Dobava je predvidena v letu 2019.

Z izgradnjo teh dveh enot, bo podjetje šlo še korak dlje v svoji zavezi pri uporabi zemeljskega plina in ekološki učinkovitosti, ki se uporablja v floti. Plovila lahko dosežejo hitrost 24 vozlov, zahvaljujoč dvema dvojnima motorjema z močjo 20.600 kW. Uporaba utekočinjenega zemeljskega plina in drugih čistih energij bo zmanjšala za več kot 40% CO2 in NOx emisij ter odpravila žveplo in druge delce.

Oba trajekta, bosta imela tudi enake lastnosti: 123 kabin in 402 sedežev za potnike. Kar zadeva storitve na krovu, pa družba stavi na zagotavljanju dodanih križarjenj, tako da potniki uživajo svoje potovanje. Baleària ima široko paleto storitev na krovu, z à la carte restavracijami, samopostrežne restavracije, bari, trgovine in avdiovizualnih programov, za otroke ponujajo delavnice in predstave.

Predsednik Baleària, Adolfo Utor, je povedal,

“Ta dva nova trajekta bosta omogočila zagotoviti boljše storitve za potnike in za logistične operaterje, hkrati pa pridobiti na konkurenčnosti. Obe pametni ladji bosta vključevali tudi najnovejše tehnologije”.

Medtem, so v Cantiere Navale Visentini Srl izjavili, da so zelo zadovoljni s tem, da so izbrani za izgradnjo teh plovil v imenu družbe Baleària.

O Cantiere Navale Visentini

Cantiere Navale Visentini Srl ima sedež v Italiji in je vodilna v svetu pri gradnji RO-pax trajektov. Ladjedelnica, ki je bila ustanovljena leta 1950, se osredotoča predvsem na gradnjo trajektov RO-RO / RO-pax od leta 1990.
Vir + foto : Balearia

Similar Articles

Dodaj odgovor

Na vrh