Eimskip podpisal pogodbo za izgradnjo dveh novih kontejnerskih ladij na Kitajskem

Eimskip je bil v pogajanjih z ladjedelnicami na Kitajskem v zvezi z gradnjo dveh kontejnerskih plovil, kapacitete 2.150 TEU. Družba je sklenila dokončno pogodbo z ladjedelnico China Shipbuilding Trading Company Limited in Guangzhou Wenchong Shipyard Co. Ltd. Pogodbena cena za vsako plovilo je približno 32 milijonov dolarjev. Dostava se pričakuje leta 2019. Royal Arctic Line je tudi podpisal pogodbo o gradnji enega plovila istega tipa z isto ladjedelnico.

Nova plovila bodo imela razred “ICE” in bodo oblikovana v skladu s Polar Code. Plovila bodo merila v dolžino 180 metrov, v širina pa 31 metra in bodo imela TIER III motor, ki je posebej zasnovan tako, da zniža dušikov oksid (NOx). Plovila bodo povečala učinkovitost in zanesljivost storitev in bodo dobro opremljena za plovbo v severnem Atlantiku. Porabijo manj goriva na enoto zabojnikov v primerjavi s starejšimi plovili, z manjšo emisijo zaradi vgrajenega sistema, ki minimizira žveplov oksid emisij (SOx) v ozračje. Večja in bolj gospodarna plovila bodo imela za posledico nižje stroške poslovanja na enoto pripeljanega zabojnika.

 

Gylfi Sigfússon, predsednik in direktor, EIMSKIP

“Zadovoljni smo, da smo dokončno podpisali pogodbo za gradnjo novih plovil. To je pomemben korak v obnovo in razvoj prihodnje flote plovil EIMSKIP. Dosegli smo tudi dogovor z Royal Arctic Line, ki temelji na naši dolgotrajni zvezi in sodelovanjem od leta 1993. Razvoj pristanišča v Nuuk, Reykjavík in Tórshavnu bo omogočila večja plovila, ki bodo na našem trgu. Predvidevamo, da se bo sodelovanje povečalo pri poslovnih dejavnosti med arktičnimi narodi, zlasti med Islandijo in Grenlandijo, kjer so dejavnosti omejene zaradi pomanjkanja frekvenc in neposrednih storitev.”

Verner Hammeken, direktor Royal Arctic Line

“Sporazum o sodelovanju, po odobritvi s strani ustreznih organov, je zelo pomemben korak za povezavo Grenlandije na svetovnih trgih. To ustvarja priložnost za naše izvozne stranke, ki jim omogoča da blago prevažajo na bolj učinkovit način.”

O Royal Arctic Line

Royal Arctic Line A / S je bila ustanovljena leta 1993 in je v celoti v lasti vlade Grenlandije. Vlada Grenlandije je dala Royal Arctic Line A / S koncesijo za pomorski prevoz tovora, od Grenlandije in med mesti in naselji po Grenlandiji. Royal Arctic Line deluje tudi v 13 pristaniščih v Grenlandiji.

O EIMSKIP

EIMSKIP je vodilno transportno podjetje v Severnem Atlantiku, s povezavami na mednarodnih trgih in je specializirano za špediterske storitve, z vizijo odličnost v prometnih rešitvah in storitvah. EIMSKIP je bila ustanovljena leta 1914 in je delniška družba s svojimi delnicami, ki kotirajo na Nasdaq Iceland. Družba vodi mrežo 60 pisarn v 20 državah, deluje z 20 plovil in ima približno 1680 zaposlenih. Približno polovico prihodkov družbe izhaja iz dejavnosti zunaj Islandije.

EIMSKIP je agent za Royal Arctic Line od leta 1993. V letu 2016 je bilo sodelovanje razširjeno z imenovanjem TVG-Zimsen, hčerinsko podjetje EIMSKIP, ki se ukvarja z špedicijo letalskega tovora in transporta za Royal Arctic Line v Evropi.

Vir + foto : eimskip

Similar Articles

Dodaj odgovor

Na vrh