Fincantieri dostavil v Anconi “VIKING SKY”

“Viking Sky” je tretja od šestih plovil, ladjarja Viking Ocean Cruises, katere je naročil iz Fincantieri in so jo danes tudi dostavili v njihovi ladjedelnici v Anconi.

Viking Sky bo v Koper prispel 2. aprila 2017 .

“Viking Sky” kot njene sestrske ladje spada v majhen segment potniških ladij. S tonažo 47.800 ton in s 465 kabinami v katerih lahko biva 930 potnikov. Njena skupna kapaciteta pa znaša 1.400 potnikov, vključno z posadko.

Ladjo so dizajnirali izkušeni arhitekti in pomorski inženirji specializirani za potniška plovila. Notrajnost sta opremila SMC Design iz Londona in Rottet Studios iz Los Angelesa, ki sta dala Viking Sky sodoben dizaj skandinavskega navdiha, ki vsebuje prefinjeno eleganco. Poleg all-veranda kabinah, nudi ladja še prostorne apartmaje, dva bazena od katerih se eden nahaja nad krmo in moderni Spa, ki je izdelan v skladu z wellness filozofijo po skandinavski tradiciji, s savno in snežno jamo.

Vsa plovila Viking Ocean Cruises so zgrajena v skladu z najnovejšimi navigacijskimi predpisi in opremljeni z najsodobnejšimi varnostnimi sistemi, vključno s “Safe return to Port.” Poleg tega imajo vgrajene še najbolj napredne tehnologije za varčevanje z energijo in izpolnjujejo najstrožje okoljske predpise energetsko učinkovitih motorjev in sistemov za čiščenje izpušnih plinov.

Prva od te serije “Viking Star” je bila zgrajena v ladjedelnici Marghera in dostavljena spomladi leta 2015, druga “Viking Sea” je bila zgrajena v ladjedelnici Ancona in dostavljena marca 2016. Medtem ko se je četrta “Viking Sun” začela graditi v Anconi decembra 2016, in bo dostavljena jeseni 2017. Zadnji dve pa v letu 2018 in 2019.

Vir + foto : Fincantieri

Similar Articles

Dodaj odgovor

Na vrh