Hapag-Lloyd poimenoval drugo ladjo kapacitete 10.500 TEU

Slovesnost poimenovanja “Cartagena Express”, je potekala v ladjedelnici Hyundai Samho Heavy Industries v mestu Samho, v Južni Koreji. Pokrovitelj je bila gospa Wen Qian Lou, žena gospoda Sam Zhang, predsednika uprave skupine Delfin, velikega kitajskega pomorskega špediterja, specializiranega za Azijo, in Južno Ameriko.

“Cartagena Express”, je še eno plovilo v naši floti, kapacitete 10.500 TEU. V smislu zmogljivosti po velikosti, obliki in hladilnici, je idealna za promet med Evropo in Južno Ameriko, zahodni del obale,” je dejal Anthony J. Firmin, glavni izvršni direktor podjetja Hapag-Lloyd.

“Kot eden izmed vodilnih na trgu v prometu v Južni Ameriki, bo Hapag-Lloyd imel zdaj najbolj konkurenčne ladje za območje in tako ponudil svojim strankam premium storitev.”

“Cartagena Express” je tretja ladja serije Post-Panamax, ki se dostavijo v Hapag-Lloyd, po “Valparaíso Express” in “Callao Express”. To zadnje plovilo, je bilo dostavljeno konec leta 2016, naj bi imela svoje poimenovanje slovesnosti v aprilu v perujskem pristanišču Callao. Vse tri novogradnje bodo razporejene v SW storitvi, ki ponuja tedenske povezave med severno Evropo, Karibi in Zahodni del obale v Južni Ameriki. V storitvi SW bo “Cartagena Express” imela klice v naslednjih pristaniščih: Rotterdam, London, Hamburg, Antwerpen, Le Havre, Caucedo, Cartagena, Manzanillo (Panama), Buenaventura, Callao, Puerto Angamos, Valparaíso, Callao, Buenaventura, Manzanillo (Panama), Cartagena, Caucedo in znova Rotterdam.

Vseh pet ladij bodo plule pod nemško zastavo in so razvrščene po standardu DNVGL. “Cartagena Express” je dolga 333 metrov in široka 48 metrov. Največ 19 vrstic kontejnerjev se lahko postavi ob bok na krovu, do 18 stopenj višine. Vse ladje v tem razredu imajo kapaciteto 10.593 TEU, vključno z 2.100 rež za hladilne zabojnike z nadzorovano temperaturo. Južna Amerika izvaža predvsem velike količine hladilnih in zamrznjenih živil, kot so sadje, zelenjavo, meso in ribe. Vsaka ladja ima največjo zmogljivost 123.500 ton z največjim ugrezom 14 metrov.

Vir + foto : hapag-lloyd

Similar Articles

Dodaj odgovor

Na vrh