Kontejnerska ladja MOL TRUTH 20.000 TEU dostavljena

MOL TRUTH je prva kontejnerska ladja z zmogljivostjo več kot 20.000 TEU, ki so jo zgradili na Japonskem in peta v nizu šestih 20.000 TEU, ki jih upravlja MOL. MOL TRUTH so imenovali 25. oktobra na slovestnosti v ladjedelnici Saijo Shipyard of Imabari Shipbuilding Co., Ltd. Dostavili pa 31. oktobra. Nova kontejnerska ladja je dolga 400 m, širina 58,5 m in ima nosilnost 20.182 TEU. Plula bo na relaciji med Azijo in Severno Evropo in bo del zaezništva THE Alliance.

MOL TRUTH ima vrsto naprednih tehnologij za zmanjšanje vpliva na okolje, kot nizko trenje trupa, propeler z visokim izkoristkom. Te funkcije bodo zmanjšale emisije CO2 za 25-30% na kontejner v primerjavi s 14.000 plovili razreda TEU, ki jih upravlja MOL. Zasnova ladje omogoča tudi pretvorbo v gorivo za utekočinjeni zemeljski plin, v pričakovanju strožjih standardov o emisijah izpušnih plinov v prihodnosti.

Šesto in zadnje plovilo v seriji je v izgradnji ladjedelnice Marabame Shipbuilding Imabari in je predvideno za dostavo januarja 2018.

MOL nadaljuje s svojim “NEXT -MOL SMART SHIP PROJECT” iniciativo za razvoj tehnologije, hkrati pa strankam zagotavlja vrhunsko kakovost storitev, ki si prizadevajo postati vodilna na svetu pri varnem delovanju in varstvu okolja.

Prvo plovbo ima načrtovano iz luke Xingang dne 6.11.2017, sledijo pa še luke v zaporedju : Dalian, Qingdao, Shanghai (Yangshan), Ningbo, Hong Kong, Yantian, Singapore, Tangier, Southampton, Hamburg, Rotterdam in Le Havre, kjer prispe 24.12.2017. V povratni rotaciji pa je Tangier, Jebel Ali, Hong Kong, Xingang, Dalian, Qingdao, Shanghai, Ningbo. Ladja vozi čez Sueški kanal.

Na sliki ladja MOL Truth passing under the Seto-Ohashi Bridge, Japan

Vir + foto : mol.co.jp/en

Similar Articles

Dodaj odgovor

Na vrh