Meyer Turku dostavil LNG trajekt Megastar

V skladu z načrtom so 24. januarja 2017 v ladjedelnici Meyer Turku dostavili hitri trajekt Megastar, ki deluje na LNG pogon družbi Tallink. Megastar bo postavil nov standard za trajekte liniji Helsinki-Talin po udobju za potnike in okolju prijazne tehnične dovršenosti.

Prvo vožnjo bo Megastar začel 29. januarja 2017, na liniji Helsinki-Talin. Megastar nima samo okolju prijaznega goriva LNG (utekočinjeni zemeljski plin), ima tudi izredno napredno obliko trupa ter nudi znatne prihranke goriva med obratovanjem. Obe luki sta tudi uspešno prestali test priveza in polnjenja s gorivom.

Tallink Grupp CEO Janek Stalmeister pojasnjuje celotno vizijo njihove naložbe vredne 230 milijonov evrov:

“Povezava med Finsko in Estonijo, in tudi dodatno severno Evropo v baltskih državah je najprimernejše vozlišče, ki je pomemben cilj za nas. S MEGASTAR, bo to vozlišče postalo najbolj sodobno morsko središče v regiji. Na Tallink smo raziskovali, kaj naše stranke želijo v naslednji generaciji trajektov. Potem smo tesno sodelovali z Meyer Turku pri zasnovi ladje in smo jim zelo hvaležni za pozorno poslušanje naših želja in izgradnjo odlične ladje za nas. Uresničevanje te ladje in najnovejše okolju prijazne tehnologije, presegajo naša pričakovanja pri izkoristku goriva in povišanim nivoju udobja z nizkimi vibracijami Megastar kaže na odličnost in kakovost Meyer Turku in finskega ladjedelništva. “

Meyer Turku CEO Jan Meyer opozarja, da je bila gradnja MEGASTAR naporna saj je trajala skoraj dve leti do konca:

“Z gradnjo Megastar smo začeli, ker smo si predstavljali, kako lahko nov načrt ponovno prinese naslednjo stopnjo izboljšav trajektnega delovanja.Leto oblikovalskega dela, ki je tesno povezano in se delno prekriva s proizvodnjo, montažo, finega uravnavanja in testiranja ladje. MEGASTAR je produkt velikega timskega dela, ki je večji od vseh posameznih prizadevanjih.  Zahvaljujemo se Tallink za zaupanje v nas in za dobro sodelovanje. Zahvaljujem se tudi vsem tistim, ki so gradili ladjo:. Našo ladjedelniško ekipo v Turku in naše številne specializirane dobavitelje”.

Megastar bo ponujal 3 potovalne razrede, in sicer : Standard ali Star razred, nadgrajen Comfort in poslovni razred, ampak prvič bodo obstajala dva ločena salona tudi v standardnem razredu. Dnevni prostor in salon za voznike tovornih vozil. Obstaja sedem različnih restavracij in kavarn na krovu Megastar, vključno s samopostrežno restavracijo, a la carte restavracijo, fast food restavracijo in kavarno.Na novi ladje je veliko gostiln in barov. Na ladji se nahaja tudi otroško igrišče za potnike, ki potujejo s svojimi najmlajšimi družinskimi člani. Traveller Superstore nudi 2800 kvadratnih metrov nakupovalnih površin prek dveh krovov.

Megastar bo povečal tudi standard za potnike v avtomobilu. Dvojna stopnja nakladanja in širši dostop avtomobilskega krova bo izboljšala nakladanje in razkladanje. Supermarket garaža bo med plovbo dostopna in nudila udobje za potnike, ki izkoriščajo prednosti nakupovalnih možnosti.

Botra ladje je predsednica Finske Tarja Halonen

Megastar je dolga 212 metrov in sprejme 2.800 potnikov. Njena hitrost je 27 vozlov. Kot že rečeno Megastar uporablja gorivo LNG, vendar ima možnost, da deluje tudi na dizel pogon. Z utekočinjenim zemeljskim plinom, se bo njena okoljska učinkovitost izboljšala. Megastar bo v skladu s sedanjimi in prihodnjimi predpisi o emisijah za ECA (območje nadzora nad emisijami), vključno v Baltskem morju zasnovana za linijo Talin-Helsinki. Megastar je sofinancirala Evropska unija.
Naslednja generacija LNG hitrega potniškega trajekta MEGASTAR bo predstavljena javnosti 27. januarja 2017 v Talinu. Več informacij o ladji je na voljo tudi na http://megastar.tallink.com

Vir + foto : AS Tallink Grupp

Similar Articles

Dodaj odgovor

Na vrh