MSC CRUISES z novo mobilno aplikacijo “MSC FOR ME”

MSC Cruises največje potniško podjetje na svetu v zasebni lasti, je danes na turističnem sejmu ITB Berlin v Berlinu predstavil svoj digitalni inovacijski program MSC for Me. Po izvedbi številnih testov v zadnjih treh letih in z angažiranjem enajstih vodilnih svetovnih digitalnih, tehnoloških in znanstvenih ustanov, vključno z Deloitte Digital, Hewlett Packard Enterprise in Samsung so razvili digitalni program, ki bo potnika postavil v središče novo zgrajenih, prihajajočih MSC ladij. Podjetje ponuja širok korak naprej, s programom na 11 prihodnjih mega ladij nove generacije – zgrajene v okviru desetletnega investicijskega načrta za 9 milijard € – in na 12 že obstoječih plovilih.

MSC for Me bo prinesel najbolj napredne tehnološke programe za zadovoljitev potreb potnikov. Premiero bo imel na novi prihajajoči potniški ladji MSC Meraviglia, nove generacije, katere krst naj bi v juniju 2017, opremljeno z 16.000 točkami povezljivosti, 700 digitalnih dostopnih točkah, 358 informativnih in interaktivnih zaslonov in 2.244 kabin z tehnologijo RFID / NFC . Program se bo uvedel tudi na ladji MSC Seaside, novembra 2017.

Poslovna inovacijska ekipa podpira vizijo vodstva družbe MSC Cruises, na čelu z izvršnim predsednikom gospodom Pierfrancesco Vago, ki nadzira celovit razvoj, projektiranje in gradnjo novih ladij. V izgradnji so že tri nove vrste plovil. MSC Cruises bo zagotovil, da bodo nove tehnologije v celoti vključene v vsak razvojni ciklus prototipov novih ladij, od zasnove do izgradnje.

Izvršni predsednik MSC Cruises Pierfrancesco Vago pravi:

“Od prvega dneva inovacije je družba MSC Cruises v središču pozornosti. Vsakič ko na trg postavimo nov razred ladje, razvijamo tudi nov prototip ladje, tako da smo vedno v korak s časom in potrebam gostov.

Celovit program “potnik v središču” je namenjen povezovanju potnika in njegovih pričakovanj za potovanja skozi najnovejše tehnološke ideje in projektov, ki bo v celoti izpolnil vse potrebe. Pronzato Luca, glavni direktor za inovacije MSC Cruises pa zaključuje:

” Ta pot se je začela pred tremi leti in danes so potniki od cilja odaljeni samo še 90 dni. V sodelovanju z več kot enajstih vodilnih svetovnih digitalnih podjetij prinašamo nekaj najbolj inovativnih rešitev za naše ladje – večina od njih bo prvič v zgodovini predstavila le na ladjah MSC Cruises”.

Raziskave in študije, opravljene v sodelovanju z Deloitte Digital so razkrile nekaj zanimivih spoznanj:
– Tehnologija mora omogočiti in zagotoviti naši posadki še boljše storitve za naše goste.
– Z okoli 170 različnih narodnosti, ki plujejo z nami je izziv visoko kakovostne komunikacije še bolj zapleteno. Treba je zagotoviti ustrezne informacije za potnika, ki temeljijo na njegovem profilu, digitalni kanali morajo olajšati dostavo teh informacij.
– Poenostaviti in optimizirati ponudbo pred in med potovanjem
– Izboljšati izkušnje “življenje na ladji” z vključevanjem potnika pred in med potovanjem in celoten proces potnikov pri načrtovanju potovanja.

MSC for Me ponuja :

– Navigacija : digitalna platforma zagotavlja potnikom nasvete, smernice in informacije o dogodkih na ladji. Tehnologija podobna karti pomaga najti lokacijo ali pot na 300 metrov dolgo ladjo z odklonom petih metrov. Prav tako omogoča potnikom najti lokacijo, kjer se nahajajo njihovi otroci, če je to potrebno.

– Concierge : omogoča gostom naročati storitve, restavracije, izlete in še več, ves dan.
Ujemite trenutek : digitalna izkušnja virtualne resničnosti, kjer med pregledom izleta lahko najdete tudi galerijo z interaktivnimi zasloni, ki prikazujejo edinstveno zgodbo o potovanju v kateri lahko dodate svoja doživetja in jih delite v realnem času.
Organizator : vodič za potnike, ki uporabljajo svoj pametni telefon ali tablični računalnik, lahko brskate med izleti, rezervirajte prosto mesto v prostorih, kjer se odvijajo dogodki, izberete najboljše mesto za obed v restavraciji, in to pred ali med potovanjem.
– Po meri: digitalni, osebni svetovalec nudi osebna priporočila, ki temeljijo na vaših želja. Inteligentno prepoznavanje obrazov bo pomagalo osebju, ki skrbijo za goste na bolj osebni način. Interaktivna zapestnica bo povezala potnike z oddelki na ladji in aktivirati predloge s 3.050 bluetooth geo-lokacijskih dostopnih točk.

Vse v vsem, bo MSC for Me gostom ponudila 130 pametnih funkcij in usmeritve za popolno optimizacijo počitnic. To vključuje tudi aplikacijo, ki bo prilagajala počitnice za potnike, rezervacijo izleta pred ali med potovanjem, mesta v specializirani restavraciji, medtem ko se potnik sprošča v toplini doma ali uživa na zgornji palubi z bazenom.

V letu 2016, je MSC Cruises gostil 1,8 milijona potnikov iz 170 držav po vsem svetu. Do leta 2026, pričakujejo, da bodo gostili do pet milijonov potnikov na leto.

Kot vodilno podjetje v Evropi, Južni Ameriki in Južni Afriki, letos zaznamuje mejnik pri praznovanju krsta ladje MSC Meraviglia, ki bo potekal v Le Havru 3.6. in MSC Seaside v Miamiju 21.12. Še dve ladji sta trenutno v gradnji, MSC Seaview in MSC Bellissima, ki se bosta pridružili družini v juniju 2018 in marcu 2019.

Vir + foto : msckrstarenja.com

Similar Articles

Dodaj odgovor

Na vrh