Rešitev Norsepower Rotor Sail bo nameščena na krovu trajekta Viking Line Cruise

Norsepower Oy Ltd., vodilni ponudnik pri nizkih stroških vzdrževanja, programske opreme in pomožnih pogonskih vetrnih sistemov, je danes sporočil, da je podpisal pogodbo s finsko ladjarsko družbo Viking Line za namestitev rešitve Rotor Sail na krovu trajekta M / S Viking Grace, ki uporablja LNG za gorivo.

Viking Grace trenutno deluje v arhipelagu med Turku (Finska) in Stockholmu (Švedska), in je že eden od najbolj okolju prijaznih trajektov za križarjenja v svetovni pomorski industriji. Z dodatkom tehnologije Norsepower, bo plovilo dodatno zmanjšalo svoje emisije in porabo goriva ter stroškov. Emisije ogljika bodo manjše za okoli 900 ton na leto kar je enakovredno z 300 tonami goriva utekočinjenega zemeljskega plina na leto.

Priprave za rekonstrukcijo so v teku, pri čemer bo namestitev potekala v drugem četrtletju leta 2018. Viking Grace bo dodatno opremljena z eno srednje veliko Norsepower Rotor Sail enoto, ki meri 24 metra v višino s premerom 4 metra, zaradi česar bo prvi globalni LNG / vetrovni hybridni trajekt na električni pogon.

Rešitev Norsepower Rotor Sail se lahko namesti na novih plovilih ali kot nadgradnja na obstoječih plovilih. Je posodobljena različica rotorja Flettner;, ki uporablja učinek Magnus za izkoriščanje vetrne energije za pogon ladje. Rešitev je v celoti avtomatizirana in čuti, kadar je veter dovolj močan, da poda prihranek goriva, na kateri točki pa rotorje samodejno zažene.

Ulf Hagström, podpredsednik Marine Operations & Newbuildings, Viking Line, je dejal :

“Kot organizacija, ki si prizadeva, da se zagotovi, da naša flota deluje na okolju prijazen in ekonomičen način, smo ponosni, da sodelujemo z Norsepower. Naša križarka je prva uporabila kombinacijo alternativnih čistih goriv, sodoben Rotor Sail, električni pogon, in hydrodinamičen optimiziran trup. Verjamemo v sposobnosti tehnološke rešitve Rotor Sail, da bi povečali učinkovitost naših ladij, ki omogoča znatno zmanjšanje porabe goriva in stroškov, pa tudi emisije ogljikovega dioksida. “

Tuomas Riski, CEO, Norsepower je dejal :

“Ta projekt zaznamuje prvo svoje vrstno moderno instalacijo, pomožni pogon vetra kot tehnologijo na krovu trajekta za križarjenje. Kot finsko inženirsko podjetje, smo ponosni, da sodelujemo s še enim uglednim ladjarjem, ki si prizadevajo za moderen pomožni pogon na veter.”

Tehnologija se je izkazala za komercialno uporabo, z dvema majhnima enotama Norsepower Rotor Sail, nameščenih na Ro-Ro plovilu M/ S Estraden nosilnosti 9.700 DWT. Meritve je neodvisno preverila NAPA, vodilna družba za analizo pomorskih podatkov, programske opreme in storitve. Rešitev Rotor Sail je zmanjšala porabo goriva za 6,1% na plovilu Estraden.

Vir + foto : Norsepower

Similar Articles

Dodaj odgovor

Na vrh