Scandlinesov novi hibridni trajekt v obratovanju

V sredo, 21. decembra 2016, je Scandlinesov drugi novi hibridni trajekt za Rostock – Gedser, M / V Copenhagen, prvič sprejel potnike in avtomobile, za ko je prispel iz Gedser proti Rostocku ob 09:00.

Scandlinesov novi hibridni trajekt je bil registriran 19. decembra 2016 in je še istega dne odšel iz danske ladjedelnice FAYARD A / S . 20. december 2016 je testiral linijo Rostock – Gedser in danes v sredo 21. decembra 2016 ob 09:00 iz Gedserja na Danskem bo trajekt že v redni službi.

M / V Copenhagen je drugi od dveh novih hibridnih trajektov za progo Rostock-Gedser. M / V Copenhagen nadomešča M / V Kronprins Frederik, ki bo uporabljena kot nadomestni trajekt na obeh linijah Rostock-Gedser in Puttgarden – Rødby. Z dodatnim trajektom, kateri se lahko uporablja na obeh progah, bo zagotovljena skupna zmogljivost.

“Zelo sem vesel, da zdaj lahko ponudimo našim strankam to fantastično plovilo, ki je skupaj s sestrskim plovilom Berlin tudi največji svetovni hibridni trajekt. Novi trajekti predstavljajo naložbe v višini več kot 140 milijonov EUR na plovilo in so znatno nadgradili srednji in vzhodni prometni koridor med evropsko celino in Skandinavijo, ” pravi Søren Poulsgaard Jensen, Scandlines” CEO .

Skupaj s proizvajalcem dizelskih električnih motorjev za plovila, MaK / Caterpillar , so pri Scandlines ugotovili, da je treba obnoviti sistem vbrizgavanja (skupnega voda) za M / V Berlin in za motorje M / V Copenhagen.

Na žalost, novih modulov ni mogoče dostaviti do 1. januarja 2017, in oba plovila bosta zato nadgrajena v januarju 2017. V skladu s tem bo M / V Kronprins Frederik izmenično v januarju, zamenjal obe novi plovili. In to ne bo vplivalo na časovni razpored za progo Rostock-Gedser.

Vir : vesselfinder.com

 

Similar Articles

Dodaj odgovor

Na vrh