Strateško sodelovanje med Wärtsilä in Carnival Corporation

Wärtsilä in Carnival Corporation & plc, ki je največja svetovna potniška družba, sta danes sporočili, da sta podpisali celovito, 12-letno pogodbo, ki krepi obstoječe partnerstvo in skupna stalna prizadevanja za izboljšanje varnosti in zanesljivosti potniških ladij.

Vrednost dolgoročnega sporazuma znaša približno 900 milijonov EUR. Pričakovani prihodki za obdobje 24 mesecev, zanašajo približno 150 milijonov evrov in bodo vključeni v knjigi naročil podjetja Wärtsilä v prvem četrtletju leta 2017. Pogodba naj bi postala veljavna od 1. aprila. Takrat naj bi bili pričakovani prihodki za leto 2017 okoli 56 milijonov evrov.

V skladu z dogovorom bodo vse motorje vzdrževali in spremljali na 79 plovilih Carnival Corporation, ki jih bodo poganjale rešitve Wärtsilä.

Sporazum vključuje Dynamic Maintenance Planning (DMP) in Condition Based Maintenance (CBM). Te storitve temeljijo na zajemanju Digitaliziranih podatkovnih tokov od vsakega motorja, nato pa te podatke analizirajo strokovnjaki. To omogoča sprotno optimizacijo opreme. Z DMP in CBM, so operacije plovil in flot optimizirane in interval servisiranja motorja se lahko podaljša. 400 Wärtsilä motorjev, zajetih v sporazumu, nudijo izboljšave pri porabi goriva plovila in dodatne letne prihranke v floti pri operativnih stroških.

“Naš dogovor z Wärtsilä razširja naše sodelovanje strateškega partnerstva,” je povedal Bill Burke, vodja Maritime Officer za Carnival Corporation in dodal:,

“Z rešitvijo Wärtsilä vzdrževanja plovil pod našim sporazumom bomo zagotovili visoko raven varnosti in zanesljivosti. Tako se bomo osredotočili na našo glavno nalogo, zagotavljanje odličnih počitnic križarjen za več kot 11 milijonov letnih gostov, ki potujejo z našo družbo. Poleg tega, da bomo zmanjšali stroške, pa dolgoročna pogodba povečuje varnost in operativno učinkovitost”.

“Zelo smo veseli, da gre razvoj našega dolgoročnega partnerstva v bolj strateško usmeritev. Obe družbi Wärtsilä in Carnival Corporation sta se zavezali, da znatno vlagata v ta partnerstva. Prepričani smo, da lahko tesno sodelovanje izboljša delovanje v obeh organizacijah, “pravi Pierpaolo Barbone, predsednik za storitve in izvršni podpredsednik, Wärtsilä Corporation.

Vir : Wärtsilä, foto : Carnival Corporation : na sliki Carnival Horizon

Similar Articles

Dodaj odgovor

Na vrh