Telia and Tallink začela testiranje mobilne tehnologije 5G

Na ladji za križarjenje Silja Europa, ki je v lasti družbe Tallink so vgradili 5G omrežje. Omrežje 5G bo nadomestil kabel, ki je bil povezan z ladjo ob priključitvi z namenom izboljšanja povezljivosti med povečanim prenosom podatkov, ko je ladja zasidrana.

Prejšnji preizkusi kažejo, da je tehnologija 5G kot nalašč za obdelavo velikega podatkovnega prometa. Poleg tega je odlična povezljivost na voljo ves čas na ladji, ko vstopi v pristaniške vode preden se ladja dejansko priklopi na omrežje.

Ker 5G terminalske naprave še ne obstajajo, se ladijsko omrežje Wi-Fi uporablja za zagotavljanje dostopa do omrežja na Silja Europa. Prvotni cilj je bil doseči hitrost najmanj 500 Mb / za prenos in 100 Mbps za nalaganje, vendar so bile dejanske hitrosti 5 G veliko večje.

“Kolikor vemo, smo eden od prvih na svetu, ki je 5G potegnil do dejanskih uporabnikov, s čimer je na tisoče strank podjetja Tallink omogočil uporabo omrežja. Prav tako je treba omeniti, da so bili vsi 5G testi opravljeni z uporabo terminala “je dejal Dan Strömberg, direktor na Telia Estonia.

Dan Strömberg je dodal tudi, da je sodelovanje z različnimi partnerji velik korak k uvedbi komercialnih rešitev 5G v Estoniji že naslednje leto.

“Tallink že uporablja IT infrastrukturo, ki je v mnogih pogledih najnaprednejša med današnjo tehnologijo. Istočasno pa nenehen razvoj poslovnih modelov podjetja Tallink, naraščajočih potreb naših kupcev in splošnega trenda digitalizacije nas spodbuja, da se osredotočimo na prihodnost “je povedal Tonu Liik, glavni informacijski direktor Tallinka.

Tehnologija 5G se testira na portalu Talin s strani Telia, Tallink, Ericsson in Intel.

Vir + foto : tallink

Similar Articles

Dodaj odgovor

Na vrh