VSAK DAN JE PRISTANIŠKI DAN

Zaradi omejitev, ki so povezane z epidemijo koronavirusa so morali v Luki Koper odpovedati tradicionalni Pristaniški dan, ko za en dan na široko odprejo svoja vrata in omogočijo ogled obiskovalcem. Zato so v Luki Koper pripravili tri dogodke s katerimi bodo obeležili 23. maj, ki je tudi rojstni dan družbe Luke Koper.

V petek 21.maja, so v Galeriji Luke Koper, ki se nahaja ob koprskem Bastionu (nasproti potniškega terminala) otvorili razstavo fotografij Kristjana Stojakovića z naslovom INSAJDER. Več o razstavi in samem avtorju si lahko ogledate na www.zivetispristaniscem.si

Jutri, 22.maja, boste lahko na Facebook profilu Luke Koper v živo spremljali prihod olimpijske bakle v Luko Koper, saj so že več kot 20 let pokrovitelj Olimpijskega komiteja Slovenije. Tudi letošnji Pristaniški dan so nameravali posvetiti olimpizmu.

V nedeljo, 23.maja, pa vabijo vse zainteresirane, ki bi si želeli ogledati pristanišče, da si na portalu Živeti s pristaniščem ogledajo video Luka Koper 360. Posnetki vas bodo odpeljali v kotičke pristanišča, ki si jih sicer v živo ne morete ogledati: obiskali boste lahko žerjavista, med tem ko pretovarja kontejnerje na ladjo, stali boste na vrhu kontejnerskega dvigala, zapeljali se boste z avtom v ladjo za prevoz vozil in vlačilcu pomagali varno privleči ladjo do priveza. Izkušnja bo še bolj zanimiva, če si boste posnetek ogledali preko aplikacije Youtube na vašem mobilnem telefonu.

Similar Articles

Dodaj odgovor

Na vrh