CMA CGM z novo storitvijo Morocco Express

Nova storitev Morocco Express francoskega ladjarja CMA CGM bo po novem povezala Evropo z Marokom in obratno. Morocco Express bo imel tri rotacije. Prvi odhod ladij z luke Tangiers in z luke Marseille se bo zgodil 21.oktobra 2017.

Rotacije Morocco Express :

zanka 1: tedenski servis na določen dan bo na voljo skozi vse leto. Povezuje Casablanco in Tangiers z Marseillom s 3 odhodi na teden iz Maroka na ladji z zmogljivostjo 180 priklopnikov.

zanka 2: tedenski servis na določen dan bo na voljo skozi vse leto. Povezuje Tangiers z Marseillom in Genovo z 2 odhodoma vsak teden iz južne Evrope na ladji z zmogljivostjo 180 priklopnikov.

zanka 3: tedenski servis na določen dan bo voljo od novembra 2017 do aprila 2018. Povezuje pristanišče Tangiers z Port-Vendres z 1 odhodom na teden iz Tangiers na ladji z zmogljivostjo 65 priklopnikov.

Nova storitev omogoča nakladanje blaga, ki se prevaža v priklopnikih ali zabojnikih, na posebnih ro-ro ladjah (Roll-on, Roll-off) med Marokom in Južno Evropo. Ta način prevoza združuje zanesljivost, hitrost (36 ur ločuje Tanger in Marseille), varčnost (manj nevarnosti za zamudo in nesreče na poti), preprostejši (ladje, primerne za prevoz polpriklopnikov) in bolj reden z več odhodi na teden za vsako zanko. Storitev Morocco Express zmanjša emisije CO2 za 43% v primerjavi s cestnim prometom, ki prečka Španijo.

Vir + foto : CMA CGM

Similar Articles

Dodaj odgovor

Na vrh