Color Line bo imel največji hibridni trajekt

UPDATE NEWS :

Color Line in Ulstein Verft sta danes podpisala pogodbo za izgradnjo največjega hibridnega plovila na svetu. Plovilo bo bo oblikoval Fosen.

Prvo rezanje jekla naj bi bilo v mesecu juliju 2017.

“To je pomemben mejnik za nas, in smo zelo veseli, da smo bili izbrani kot partner v tem zelo zanimivem projektu. Veselimo se nadaljnjega sodelovanja s Color Line, “pravi predsednik uprave Gunvor Ulstein, Ulstein Group.

Plovilo je načrtovano za linijo Sandefjord-Strömstadu od poletja 2019. Trajekt je plug-in hibrid, kjer se baterije napajajo preko električnega kabla z zeleno elektriko iz lastne opreme na kopnem ali ponovno napolni iz generatorjev na krovu plovila.

Plovilo, z delovnim imenom “Color Hybrid”, bo imelo skoraj dvojno kapaciteto kot jo ima M/S BOHUS, ki naj bi odšel postopoma, ko bo nova trajektna linija začela obratovati. Plovilo bo imelo polno baterijo v in iz fjorda do Sandefjord. Zato ne bo emisij škodljivih toplogrednih plinov in dušikovih, žveplovih spojin na tem področju.

“Podpis pisma o nameri predstavlja pomemben korak za uresničitev največjega plug-in hibridnega plovila. To je zelo razveseljivo, da je norveško ladjedelništvo dokazalo svojo konkurenčnost na mednarodni ravni,” pravi Trond Kleivdal iz Color Line.

Color Line je trenutno edino podjetje v mednarodnem potniškem in tovornem prometu v in iz Norveške z ladjami, registrirane v Norveški ladijski register. Največji svetovni plug-in hibrid trajekt bo dolg 160 metrov in imel zmogljivost za 2.000 potnikov in približno 500 avtomobilov. Trajekt bo zagotovil znatno povečanje zmogljivosti na poti med Norveško in Švedsko.

Vir, foto in Video by : Ulstein Group

Similar Articles

Dodaj odgovor

Na vrh