Dve novi potniški ladji za Carnival Corporation

Fallback Image
Aerial Arrival Eurodam New York
Eurodam – Holland America Line

Carnival Corporation & plc in Fincantieri sta podpisala memorandum o gradnji dveh novih potniških ladij. Skupna vrednost naj bi presegala 1 milijardo evrov. Ladji bodo zgradli za Holland America Line (HAL) in Princess Cruises. Končna pogodba, za katero veljajo pogoji med ladjarjem in ladjedelnico, vključno z ustreznim financiranjem ladjarja bo izvedena v letu 2017.

Holland America Line (HAL) bodo gradili v ladjedelnici Fincantieri, Marghera. Pričakovan datum dostave je v letu 2021. Na krov bo sprejela 2.660 potnikov. Z nosilnostjo 99.500 ton bo tretja v razredu “Pinnacle”, po MS Koningsdam dostavljena marca 2016 in Nieuw Statendam, ki je predvidena za dobavo v letu 2018 iz ladjedelnice Fincantieri, Marghera. Ladja bo imela več inovativnih prizorišč in funkcij, ki so že bile uvedene v tem razredu.

Druga pa bo za Princess Cruises. 145.000 ton težka, bo sprejela na krov 3.660 potnikov. Gradili jo bodo v ladjedelnici Monfalcone z dostavo v letu 2022, in bo šesta v razredu “Royal”. Razred “Royal” nudijo tudi Royal Princess dostavljena v letu 2013, Regal Princess dostavljena v letu 2014 in Majestic Princess prva ladja na svetu, ki je zasnovana za kitajski trg in predvidena za dobavo konec marca 2017, kot tudi neimnovani sestrski ladji, ki jih trenutno gradi Fincantieri, predvidenih za dobavo v letu 2019 in 2020.

Vir : Fincantieri , fotografija : Holland America Line (HAL)

Similar Articles

Dodaj odgovor

Na vrh