Iz tovarne Figueruelas v luko Valencia prispel prvi vlak z novimi vozili Citroen C3

Železniški konvoj prvega vlaka z modeli Citroen C3 Aircross, ki so bili izdelani v tovarni Figueruelas v Zaragozi je prispel v luko Valencia. Konvoj je v dolžino meril 550 metrov z njim pa upravlja Gefco, ki je za izvoz poslal okoli 200 vozil modela Citroën C3 Aircross. Skupina PSA bo ponovno začela uporabljati železniško progo Teruel.

Odločitev tovarne Figueruelas, da ponovno uporabi to železniško progo, je luki Valencia omogočila diverzifikacijo modelov avtomobilov, ki jih lahko sprejmejo z vlaki. Natančneje, po tem ko je skupina PSA prevzela Opel bodo v luki Valencia bistveno povečali prisotnost blagovne znamke Citroën.

Iz tovarne v Zaragozi do luke Valencia bodo pripeljal tri tedenske vlake. Ta odločitev je bila sprejeta po odpravi več “ozkih grl” železniške proge Valencia-Teruel-Zaragoza, ki je omogočila povečanje njegovega delovanja.

Luka Valencia je ena od glavnih logističnih vozlišč v Španiji za avtomobilski promet.

V zadnjih dveh letih se je luka Valencia povzpela na osmo evropsko pristanišče v prometu vozil. Natančneje, leta 2016 je Valencia ustavarila 774.708 enot, kar je 12,37-odstotno povečanje v primerjavi s prejšnjim letom.

Pristaniška uprava Valencia velja za strateškega razvoja Kantabrijskega sredozemskega koridorja, ki je del železniške proge Valencia-Teruel-Zaragoza. Natančneje, je APV (luška uprava) že podpisala pogodbo z ministrstvom za infrastrukturo (Adif) o dodelitvi 13,6 milijona evrov za izboljšanje, širitev in gradnjo 6 tirov, ki bodo lahko sprejeli kompozicje vlakov dolgih do 750 metrov. Ponudbe za ta dela se bodo odprle v letu 2018, tako da bodo dela zaključena konec leta 2018 ali v začetku leta 2019. APV namerava vložiti tudi še 40 milijonov evrov za ukrepe za izboljšanje železniške proge, ki so še v teku.

Vir : valenciaport, foto : CITROEN

Similar Articles

Dodaj odgovor

Na vrh