Meyer Werft Turku splavil Mein Schiff 1

V petek, 29. septembra, so v ladjedelnici Meyer Werft Turku trup ladje potopili z 300 milijonov litrov vode in tako ladjo splavili ven iz suhega doka. Od tega trenutka naprej se začenja razvoju notranjih in zunanjih površin. Ladja mora biti konačana maja 2018. Krst ladje je predviden 11. maja 2018 ko bo pristanišče v Hamburgu praznoval svoj rojstni dan. Sledi dvodnevno krstno potovanje potem pa šestdnevni plovba do južne Norveške.

Novi Mein Schiff 1 bo nadomestil sedanji Mein Schiff 1, ki je bil prodan in oddan britanski ladjarski družbi Thomson Cruises.

Novi Mein Schiff 1 in Mein Schiff 2 (naročen leta 2019) predstavljata novo generacijo ladij družbe za križarjenje v Hamburgu. Ladji bosta za približno 20 metrov daljši. Poleg tega bodo potniki imeli še več prostora, večjo izbiro kabin in apartmajev. Novi Mein Schiff 1 in novi Mein Schiff 2 ponujajo prostor za do 2.894 gostov.

“Novi Mein Schiff 1 je oblikoval TUI Cruises in bo resnična športna in wellness ladja,” je povedal Wybcke Meier, izvršni direktor TUI Cruises. Med drugim bo tekaška steza z dolžino 438 metrov skoraj dvakrat daljša kot na prejšnjih ladjah Mein Schiff. Tudi arena je preoblikovana in bo popolnoma pokrita in zaprta. Nova večfunkcionalna površina vključuje, na primer, velik zaslon in plezalno steno. Prostor za fitnes se bo povečal in dobil novo mesto na sredini ladje v 15 palubi – vključno z neprekosljivim pogledom na morje in bazenom.

Vir + foto : tuicruises.com

Similar Articles

Dodaj odgovor

Na vrh