MSC Fantasia s certifikatom MED, MSC Preziosa ga še čaka

Potniška ladja MSC Fantasia z tonažo 150.000 bruto ton je prva ladja, ladjarja MSC Cruises, ki so jo naknadno opremili s sistemi za čiščenje izpušnih plinov. Po opravljenem preizkusu sistema tako imenovanega “MARPOL TEST” za čiščenje izpušnih plinov pa je prejela certifikat MED, ki ga podeljuje Bureau Veritas.

MSC Fantasia in MSC Preziosa so prve ladje, ladjarja MSC Cruises, ki so jih dodatno opremili s hibridnimi sistemi za čiščenje plina SOx izpušnih delcev, ki jih je dobavil Yara Marine Technologies.

“Najnovejša oprema čisti izpušne pline ladje v skladu z najstrožjimi zahtevami (0,1%) Mednarodne pomorske organizacije za območje nadzora nad emisijami. Prav tako zagotavlja skladnost z zahtevami (0,5%) prihajajoče uredbe, ki bo začela veljati leta 2020,” je dejal Yara Marine Technologies.

Namestitev procesne opreme je bila zaključena in nameščena. Sledil je test sistema v polnem obratovanju ladje. Montaža izpušnega sistema za čiščenje plinov je bila opravljena v Fincantierijevi ladjedelnici v Palermu, Italija.

MSC Preziosa, druga MSC Cruises ladja, ki je vključena v program je predvidena za morske poizkuse v prvem tednu meseca maja, s ciljem, da prejmejo svoj certifikat MED do sredine junija.

Druge ladje v floti MSC Cruises so že določene, da se jih naknadno opremi s sistemi za čiščenje izpušnih plinov v prihodnjih letih, še pred začetkom veljavnosti nove mednarodne zahteve glede emisije žveplovih delcev, januarja 2020.

Vir :worldmaritimenews.com , foto : cruisehaifa.com

Similar Articles

Dodaj odgovor

Na vrh