MSC SEASIDE – FOLLOW THE SUN

Bili smo na na dogodku v Trstu “Service Launch Ceremony”, kjer smo imeli možnost ogleda potniške ladje MSC SEASIDE. Ladja v dolžino meri 323 metra, lahko pa sprejme 5.119 potnikov za katere skrbi 1.413 članov posadke. Je tudi prva v razredu Seaside. Njeno matično pristanišče bo Miami, kjer bo prispela 21. decembra. V letu 2018 pride še njena sestrska ladja MSC Seaview, ki bo plula po Sredozemlju.

Je 14 potniška ladja v floti MSC Cruises in druga izmed šestih novih potniških ladij družbe MSC Cruises naročenih med letoma 2017 in 2020. Prva v letu 2017 je bila MSC Meraviglia.

MSC Seaside je okolju prijazno plovilo z najmodernejšo tehnologijo namenjene varovanju okolja EGC (Exhaust Gas Cleaning) – Ta tehnologijo ponuja najstrožja pravila o izpušnih snoveh v pristaniščih ter na celotnem področju plovbe. Najmodernejši sistem upravljanja z odpadki. Ladja ima tudi energijsko varčne sisteme in LED razsvetljavo. Ladja je opremljena tudi s sistemom SRC (Selective Catalitic Reduction), ki omogoča nadzor emisij in zmanjšuje količino dušikovega oksida tako, da ga reducira na ne-nevarni dušik in vodo.

MSC Seaside je povsem nova potniška ladja, zasnovana posebej za ljubitelje toplega sonca. Ladja se ponaša s številnimi zunanjimi javnimi prostori. Ladja ponuja 20 nadstropji, od tega jih je 17 potniških nadstropji. Središče te ladje je 3- nadstropna atrij s recepcijo in stopnišči okrašenimi s Swarowskimi kamni in se nahaja na palubi 5. V 6 in 7 palubi na sprednjem delu ladje se nahaja gledališče METROPOLITAN s 934 sedežev. Privatni MSC Yacht Club se nahaja na palubah 16 do 19, kjer gostom nudi 1.600 metrov zasebno sončno palubo, zasebno bivalne prostore in restavracijo. Dostop do storitev bo ponujala digitalna zapestnica (MSC for Me) . Za zabavo je poskrbljeno z F1 simulator, bowling , XD kino in casino po imenu Miami na 7 palubi, odprtega tipa. Prav tako se na dveh palubah 18-19 nahaja največji pustolovski park in dva zip line na 20 palubi, ki v dolžino merita 105 metra. Tako lahko na drug del ladje pridete hitro. Tobogan je nameščen na 19 palubi in imaš občutek, da gleda izven ladje dolg pa je 112 metra. MSC Aurea Spa ponuja termalni del z veliko različnih vrst savn. Poskrbljeno je tudi za otroke, tisti pod tremi leti imajo Baby Club Chicco, pa mini lego klub za 3-6 let, junior lego klub za 7-11 let, young klub za 12-14 let in Otroški klub za 15-17 let, vse to na 18 palubi. Velik pa je tudi fitness center z najsodobnejšo tehnologijo.

Gostje lahko jedo v 4 večjih samopostrežnih restavracijah in v 4 tematskih restavracijah. Barov pa je 18 razporejenih po vsej ladji. Eden izmed vrhuncev je Asian Market Kitchen od priznanega panazijskega kuharja Roy Yamaguchi. Druge pomembne točke vključujejo razkošno restavracijo z morsko hrano, Ocean Cay, verodostojno ameriško stojnico, Butcher’s Cut in nov francoski bistro, La Boheme.

Za čokoladne navdušence je na MSC Seaside italijanski izdelovalec čokolade Venchi pripravil dva prostora. Venchi 1878 Chocolate Bar in Venchi 1878 Gelato & Creperie bo gostom omogočil, da se razvajajo z nekaterimi najboljšimi Venchi čokoladami. Čokoladni slap, ki teče za pultom omogoča izjemno in edinstveno izkušnjo okusa.

 

 

 

 

Kabine na ladji so kabine za družine od 6 do 10 potnikov, dvoposteljni Grand apartma (na voljo od poletja 2019), Grand Suita, balkonske kabine z privatnimi terasami, luksuzni apartmaji z lastnimi masažnimi kadami, kabine z balkonom in kabine s pogledom na morje in notranje kabine. Uvrščene so v imena Bella (notranje kabine, kabine z balkonom, kabine s pogledom na morje), Fantastica (notranje kabine, kabine z balkonom, kabine s pogledom na morje, družinske kabine in apartmaje), Wellnes (notranje kabine, kabine z balkonom, kabine s pogledom na morje), Aurea (kabine z balkonom, apartmaje, Grand apartmaje, Apartmaji z hidro masažno kadjo) in MSC Yacht Club (Notranje apartmaje, Deluxe apartmaje in Royal apartmaje).

Poglejmo še tisto zadnji del ladje, kateremu pravijo Folow The Sun.

Na vrhu 16 nadstropja se nahaja še “most vzdihljajev”, 40 m dolga modna pista s steklenimi ploščami in steklenimi tlemi, tako se lahko pride hitro na drugo stran. Spodaj pa se nahaja najširša riva, ki je bila kdajkoli zgrajena. Spodaj je veliko raznih barov in restavracij. Vmes med sobami z balkoni je še panoramsko stekleno dvigalo, ki poveže dva glavna bazena na palubi 16 in 7.

MSC Seaside je že na poti proti Port Miami kjer prispe 21. decembra. Tisti večer bo MSC Cruises tudi uradno poimenovano ladjo na slovesnosti. Botra bo Sophie Loren.

 

 

 

 

Agencija Morje možnosti z MSC Cruises trdno sodeluje že vse od leta 2011 in je v preteklem letu prejela tudi nagrado MSC – Stars of the Sea 2016 in bo že v letu 2018 organizirala križarjenja z ladjami nove generacije.

Trenutna flota MSC Cruises obsega 14 modernih ladij: MSC Seaside; MSC Meraviglia; MSC Preziosa ;MSC Divina ; MSC Splendida ; MSC Fantasia ; MSC Magnifica ; MSC Poesia ; MSC Orchestra ; MSC Musica ; MSC Sinfonia ; MSC Armonia ; MSC Opera ; MSC Lirica.

Pristanisce.com , foto : Pristanisce.com in MSC Cruises

Similar Articles

Dodaj odgovor

Na vrh