MSC SEAVIEW – NOVA V FLOTI MSC CRUISES

V ladjedelnici Fincantieri v mestu Monfalcone, Italija so predali MSC Cruises novo ladjo po imenu MSC Seaview, tretjo ladjo naslednje generacije, ki se je v floto MSC Cruises pridružila v samo 12 mesecih.

MSC Seaview z dolžino 323 metra je druga ladja v razredu Seaside in je prav tako kot njena sestrska ladja MSC Seaside potisnila meje pionirske gradnje in oblikovanja ladij. MSC Seaview bo ena od bolj inovativnih ladij na morju, tudi ko gre za okoljsko tehnologijo, ki jo bo imela. Pravzaprav ne bo le v skladu s temi najvišjimi mednarodnimi standardi, ampak bo poleg glavnih oznak razreda prejela tudi oznako »Green Star 3 Design« mednarodnega klasifikacijskega zavoda RINA. RINA-jev Green Star 3 je najnovejša in najobsežnejša izdaja RINA-ovih Green Star dodatnih zvezdnih oznak. MSC Seaview doseže največjo stopnjo ekološke združljivosti, zahvaljujoč pomembnosti različnih inovativnih ukrepov, ki so vzpostavljeni, kar prispeva k zmanjšanju okoljskega odtisa. Ti med drugim vključujejo sistem za čiščenje izpušnih plinov, napredno obdelavo odpadne vode, sisteme za preprečevanje izpusta olja iz strojnic, sisteme za obdelavo balastne vode.

MSC Seaview bo otvoritveno poletno sezono pripravljena začela v Sredozemlju. Nato pa bo odšla v Južno Ameriko, kjer bo plula v zimski sezoni. V Genovo, Italija kot svoje svoje domače pristanišče bo prispela 7. junija, kjer jo bodo 9. junija uradno krstili in 10. junija pa bo sprejela prve potnike in tako začela z križarjenjem.

Je 15 potniška ladja v floti MSC Cruises in je tretja ladja, ki se je zgradila v okviru investicijskega načrta MSC Cruises 10,5 milijarde EUR, ki se je že novembra in maja 2017 zaključil z ladjami MSC Seaside in MSC Meraviglia.

Tehnični podatki
Dolžina/širina/višina: 323.3m/41m/72m
– Bruto Tonaža: 153,516 GT
– Potniki: 5,331
– Posadka: 1,413
– Maksimalna hitrost: 21.3 vozla

 

Foto in vir : MSC Cruises

Similar Articles

Dodaj odgovor

Na vrh