Pristanišče Stockholm z novim rekordom

Na kontejnerskem terminalu v Frihamnen so dosegli nov rekord. Skoraj 54.000 kontejnerjev je bilo dostavljenih po morju neposredno na najmočnejše rastoče glavno mesto regije v Evropi in za največji švedski potrošniški trg.

V začetku decembra 2016 so v luki Stockholm presegli prejšnji rekord v Frihamnenu nekaj več kot 51.000 kontejnerjev *. Skupno število kontejnerjev v letu 2016 je bilo 53.945.

“To je zelo pozitivno, da so ladijske družbe zadovoljne z učinkovitostjo in sodelovanjem na Frihamnenu.Gradimo tudi novo tovorno pristanišče, ki bo v prihodnosti predstavljalo velik del dobave blaga v hitro rastoči stockholmski regiji,” pravi Henrik Widerståhl, namestnik direktorja in vodja trženja v luki Stockholm.

Kontejnerski terminal v Frihamnenu je učinkovit terminal. Drugi največji svetovni kontejnerski Ladjar MSC, nudi storitve v in iz terminala. Druge ladjarske družbe, ki delujejo v in iz terminala so Team Lines, TransAtlantic Container in Unifeeder.

Pristanišče v Stockholmu gradi nova vrata južno od Stockholma, po imenu Stockholm Norvik Port, ki ga bodo predvidoma odprli leta 2020 in bo imelo globino 16,5 m (maksimalno za Baltsko morje).

* Kontejner je opredeljen kot ena enota (TEU), ki ustreza enemu 20 čeveljskemu kontejnerju.

Vir + foto : portsofstockholm

Similar Articles

Dodaj odgovor

Na vrh