Širitev pristanišča Kapellskär

Iz treh na pet pomolov

Luka Kapellskär je bila razširjena in ima sedaj dva pomola in skupno pet sodobnih privezov. Novi 245 metrov dolgi pomol deluje že od poletja 2016. Prvotni pomol je bil temeljito prenovljen in je zdaj pripravljen za promet.

“Pomemben mejnik smo dosegli sedaj, ko imamo pet sodobnih pomol-privezov v obratovanju”, pravi Peter Lundman, Technical Operations Manager v Luki Kapellskär.

Delo izkopavanja je končano, konkretno je bil popravljen in pomol je opremljen z zaščito pred erozijo, z varnostnimi ograjami in novo razsvetljavo. Novi vodovod in odtočni priključki so nameščeni.

Ladjarska družba DFDS je preselila vse svoje storitve v prenovljeni del pomola, s prvim plovilom, ki je prispelo v soboto, 28. januarja 2017. S to potezo bo DFDS deloval na severni ploščadi in uporabil svojo novo špeditersko stavbo. Tallink Silja in Finnlines bodo še naprej delovale in ponujale storitev iz novega pomola, ki je bilo končano poleti 2016.

Viking Line bo še naprej kot običajno, plul iz osrednjega pomola-sidrišča. Ko pride trajekt Rosella nazaj v službo, dne 3. februarja, potem ko je bil na remontu v ladjedelnici, bodo novi pomol uporabili prvič.

Uradna otvoritev novega pristanišča Kapellskär bo potekala v začetku poletja 2017.

Vir + foto : portsofstockholm

Similar Articles

Dodaj odgovor

Na vrh