Štiri potniške ladje hkrati prihajajo v Luko Kiel

To soboto dne 12.8.2017 pričakujejo več kot 23.000 potnikov, ki jih bodo pripeljale štiri velike potniške ladje “AIDAvita” in “AIDAluna”, ladjarja Aida Cruises, še “MSC Fantasia” ladjarja MSC Cruises in “Zuiderdam” ladjarja Holland America Line. Poleg njih pa še redni baltski trajekti družb Color Line (Color Magic), Stena Line (Stena Scandinavica) in DFDS (Regina Seaways).

V skladu s sedanjimi načrti bodo prvi potniki prispeli iz ladij AIDAvita in AIDAluna. Ti dve ladji se bosta privezali ob približno 06:30 in sicer na privezu terminala Ostseekai in Sartorikai oziroma najkasneje okoli 8:00. “MSC Fantasia” bo prispela malo kasneje na terminal Ostuferhafenu iz Stavangerja. Potniki vseh treh ladij končajo norveško križarjenje v Kielu. Ob 11:00 se bo “Zuiderdam” vezal na najsevernejši del pristanišča, kjer se nahaja terminal Ostseekai. Približno 2.000 potnikov na tej ladji bodo imeli priložnost, da se v soboto udeležijo ekskurzij ob obali. Na voljo so izleti v lokalno regijo hribov in jezer. V programu so tudi številne ture v severno nemško metropolo Hamburg.

Ko se bodo vsi potniki vrnili na krov se bodo ladje odpravile na novo pot. Po odhodu trajekta “Stena Scandinavia” bodo ladje zapustile Kiel ob približno 18.00. AIDAluna pluje v dansko prestolnico Kopenhagen, medtem ko se bo “AIDAvita” odpravila na Britanske otoke s prvim postankom v Newcastlu. Po odhodu trajekta Regina Seaways, ladjarja DFDS okoli 20:00 bo Kiel zapustila še zadnja potniška ladja dneva – ” Zuiderdam “- ki bo zapustila privez ob 21:00, za Tallinn v Estoniji.
Vir + foto : Port of Kiel

Similar Articles

Dodaj odgovor

Na vrh