V Luki KIEL pričakujejo 168 potniških ladij v letu 2018

Lani je Kiel obiskalo 143 potniških ladij (v letu 2016 pa 147). Sezona se prične 6. aprila s prihodom ladjarja Fred Olsen Cruise Lines z ladjo “Boudicca”.

Najpogostejše ladje bodo ladjarjev AIDA / Costa, TUI Cruises in MSC. Največ prihodov bo imela AIDA s petimi ladjami in bo Kiel obiskala 63 krat. Največja potniška ladja v tej sezoni bo “MSC Preziosa” z 139.000 bruto ton in v Kiel prihaja 28. aprila. Osrednji del sezone bo predstavitev najnovejše ladje TUI Cruises “Mein Schiff 1” z prihodom 27. aprila in obisk prvih sedmih ladij. Med njimi bo ladjar Cunard Line z ladjo “Queen Victoria” s prihodom 17. julija na terminal Ostseekai. Letos bo Kiel obiskal prvič tudi ladjar Viking Ocean Cruises in španska ladjarska družba Pullmantur Cruises. Med 16. in 24. junijem bo štirinajst obiskov, od katerih bosta dve rečni potniški ladji. 11. avgusta prihod petih potniških ladij.

Konec poletja se prične gradnja druge terminalske stavbe na terminalu Ostseekai. S tem bo Kiel ustvaril kakovostne zmogljivosti, da v prihodnosti sprejme še večje ladje z več potniki. Predvidena je dvonadstropna stavba velikosti 4.000 m², ki bo sodobno oblikovana in dopolnjevala obstoječo strukturo. Odprla se bo na začetku sezone 2019.

vir : port of kiel, foto : Kreuzfahrtschiffe am Kieler Ostseekai Foto Stephen Gergs

Similar Articles

Dodaj odgovor

Na vrh