V luko Rotterdam prispela zanimiva pošiljka

Cosco Shipping Heavy Transport s plovilom za prevoz težkih tovorov Xin Guang Hua je prispela v pristanišče Rotterdam s tovorom za FPSO Western Isles. Plovilo Xin Guang Hua bo nato odplul v Calandkanaal. Tovor tehta 32.000 ton in bo razložen v dveh dneh, nato pot nadaljuje v Keppel Verolme v Botlek.

Xin Guang Hua pluje pod zastavo Hong Kong. Je drugo največje plovilo na svetu, za prevoz težkih tovorov. Dolga je 255 metrov, s širino 68 metra ima največji ugrez 10,5 metra, in je bila izdelana leta 2016. To je druga plovba plovila in prvič v Rotterdamu.

Cosco Shipping Heavy Transport

Cosco Shipping Heavy Transport je družba skupine Cosco Shipping Specialized Carriers group na Kitajskem. V imenu ladjarske skupine, je družba odgovorna za trženje, komercialno dejavnost, inženiring in vodenje projektov v semi-potopnih težkih tovornih plovil. Iz pisarne v Rotterdamu, Houstonu in Guangzhou, Cosco Shipping Heavy Transport zagotavlja prevoz težkih transportnih tovorov po vsem svetu. Ima moderno floto sedmih plovil v lasti družbe.

Cosco Shipping Heavy Transport je hčerinska družba China Cosco Shipping, največje svetovne ladijske skupine s floto več kot 1100 plovil. To je vodilni igralec pri odpremi kontejnerjev, suhih razsutih tovorov in nafte.

FPSO je okrajšava za “Floating proizvodnjo, skladiščenje in raztovarjanje”. Wester Isles predstavlja Dynamic Port agencija.

Vir + foto : Port of Rotterdam

Dodaj odgovor

Na vrh