Wärtsilä bo optimizirala in vzdrževala motorje na trajektu Megastar

Wärtsilä je podpisala petletno pogodbo o vzdrževanju z Estonijo, iz katere prihaja AS Tallink Grupp za novi RoPax trajekt M / S MEGASTAR na liniji med Talinom in Helsinki.

Trajekt, poganjajo Wärtsilä motorji z dvojnim gorivom, ki delujejo predvsem na utekočinjeni zemeljski plin (LNG), da izpolnijo zahteve okoljske zakonodaje. V skladu z dogovorom bo Wärtsilä nudila optimizacijo delovanja plovila, povečala svojo razpoložljivost in zanesljivost, ter izboljšala finančne predvidljivosti za kupca. Sporazum storitev zajema tudi Wärtsilä Condition Based Maintenance (CBM) in spletno podporo na daljavo.

Sporazum vključuje vzdrževanje in optimizacijo motorjev plovila kot tudi dobavo rezervnih delov in 24/7 spletno podporo. Celoten obseg rešitev Wärtsilä na krovu M / S MEGASTAR vključuje tri 12-valjna in dva 6-valjna Wärtsilä 50DF motorja z dvojnim gorivom, dva naklonska propelerja Wärtsilä in linijski propeler na gredi, najnovejšo različico Wärtsilä NACOS Platinum integrirani navigacijski sistem in zunanje komunikacijske zmogljivosti. Sistem Wärtsilä NACOS Platinum omogoča edinstveno kombinacijo integriranega načrtovanja vožnje, spremljanje in sledenje nadzora pa bistveno olajša obremenitev za navigatorje ladje, medtem ko izboljša tudi varnost plovbe.

“Zelo smo veseli, da še naprej razvijamo naše partnerstvo z AS Tallink Grupp s tem celovitim sporazumom za vzdrževanje. S svojim znanjem in iz prilagojene ponudbe storitev, lahko zagotovimo, da bo M / S Megastar deloval varno in učinkovito skozi vse leto, “pravi Kari Koski-Tuuri, direktor Services Unit Baltic & Black Sea Wärtsilä.

Condition Based Maintenance – optimizira zmogljivost motorja

Sporazum zajema tudi rešitve iz Wärtsilä Genius portfelja storitev, ki optimizira učinkovitost delovanja. Z CBM, bo Wärtsilä nenehno spremlja stanje motorjev na dvojno gorivo na trajektu M / S MEGASTAR, in skrbno analizirala prejete podatke za določitev potrebe storitev in vzdrževanja. To zagotavlja optimalno delovanje motorjev in zmanjšuje stroške poslovanja.

Poleg ukrepov za krepitev zaupanja, bodo na M / S Megastar imeli dostop tudi do 24/7 spletno operativno in tehnično podporo Wärtsilä. S to storitvijo lahko Wärtsilä na daljavo zagotovi podporo, kadar koli in kjer koli je to potrebno.

“Veseli smo, da nadaljujemo sodelovanje z Wärtsilä, z njihovimi celovitimi in prilagojenimi storitvami, ki jih ponujajo, da izpolnjijo vse naše potrebe vzdrževanja. Wärtsilä kot vzdrževalni partner zagotavlja, da vse vzdrževanje poteka v skladu z najvišjimi standardi kakovosti, varnosti in zanesljivosti, “pravi Tarvi-Carlos Tuulik, vodja upravljanja ladij AS Tallink Grupp.

Vir : Wärtsilä, foto : AS Tallink Grupp

 

Similar Articles

Dodaj odgovor

Na vrh